Skip to content

Nebo i zemlja

TV serija

Opis serije – Nebo i Zemlja

KUZEYG_BLM

ŽANR:

Dramska serija

ZEMLJA PORIJEKLA:

Turska

TRAJANJE:

50 min

GODINA:

2011-2013

Ljubav prema djevojci Džemre nije jedina stvar koju braća potpuno različitih karaktera, životnih ambicija i ciljeva doživljavaju jednako. Kobna prometna nesreća promijenila je njihove sudbine, a teret krivnje nosit će svi do kraja života!

Od tvoraca najpopularnijih turskih serija dolazi nam priča o dva brata povezanih krvlju i razdvojenih ljubavlju. Zvijezda najgledanijih turskih serija, Kivanc Tatlitug, povest će gledatelje na putovanje ljubavi, žrtve i strasti u novoj hit seriji – „Nebo i zemlja“!

Kuzey Tekinoglu (hrv. Sjever, Kivanc Tatlitug) je vrlo živahan, temperamentan, nestrpljiv i buntovan mladić koji teško kontrolira svoj bijes i ne podnosi nepravdu, a u svakoj situaciji nalazi razlog za tučnjavu i svađu, zbog čega još od djetinjstva upada u nevolje. Njegov brat, Guney (hrv. Jug, Bugra Gulsoy), potpuna mu je suprotnost: miran, staložen, strpljiv, stidljiv i vrlo radišan. Iako su potpuno različiti, dvojica braće odlično su se slagala, sve dok se u njihovo susjedstvo nije doselila djevojka Džemre (Oyku Karayel), u koju su se obojica potajno zaljubili. Njihovu sudbinu promijeni prometna nesreća s tragičnim posljedicama, koja će se odraziti i na cijelu obitelj. Iako je Guney vozio automobil i ubio nedužnog čovjeka, Kuzey preuzima krivnju na sebe i odlazi u zatvor. Njegovo tajno žrtvovanje postat će obiteljska tajna koju više nikada neće spominjati… Nakon služenja četverogodišnje kazne, Kuzey izlazi na slobodu, spreman vratiti se u kolotečinu, zaboraviti prošlost i zatvorske dane. No to mu neće lako poći za rukom kada dozna da se Džemre zaručila za Guneya, koji je postao iznimno drag pomoćnik bogatom poduzetniku kod kojeg će se zaposliti čim završi fakultet. Svoje prve slobodne dane provodit će raskalašeno, što se nimalo neće dopasti njegovom ocu Samiju (Mustafa Avkiran) koji strahuje da će razmetni sin ponovno osramotiti svoju obitelj, smatrajući da se Kuzey nije nimalo promijenio. No, što ako se obiteljska tajna razotkrije? Hoće li se njihovi životi opet iznova promijeniti?

Poznata producentska kuća „Ay Yapim“ („Ezel“, „Strasti orijenta“, „Izgubljena čast“) prepoznala je uspjeh u uzbudljivoj priči o braći potpunih suprotnosti koje privlači ista sila, ljubav prema fatalnoj djevojci, koja je djelomično temeljena na romanu Irwina Shawa „Rich man, poor man“. Kako bi njihov novi projekt postao bezvremenski hit, produkcija je za naslovne uloge i nositelje serije „Nebo i zemlja“ angažirala najtraženije glumce mlađe generacije, tzv. seks simbola Turske, Kivanca Tatlituga („Strasti orijenta“ i „Gumuš“) te Bugru Gulsoya („Izgubljena čast“). Taj se potez pokazao odličnim jer je serija u vrlo kratkom vremenskom razdoblju postigla rekordnu gledanost – čak 60% Turaka pratilo je razvoj događaja u obitelji Tekinoglu, te je ubrzo postao jedini format gledaniji od neprikosnovenog vladara malih ekrana „Sulejmana Veličanstvenog“. Zanimljivo je da se obje serije prikazuju u isto vrijeme, svake srijede u udarnom terminu, ali niti jedan od producenata ne želi odustati od termina već s uzbuđenjem prate utrku najvećih rivala.

Kvalitetu serije prepoznali su i struka i kritičari, te „Nebo i zemlja“ nagradili brojnim nagradama . Tako je glumac Kivanc Tatlitug, između ostalog, osvojio najznačajniju tursku nagradu „Zlatnu leptir“ za najboljeg glumca 2012., a serija je osvojila desetak kipića za najbolju seriju 2011. i 2012. godine. Trenutno se emitira u 22 zemlje diljem svijeta, dok se u matičnoj Turskoj prikazuje druga sezona.

Nova turska serija „Nebo i zemlja“, jedna od najpopularnijih ostvarenja u Turskoj, nastavit će se emitirati u terminu od ponedjeljka do petka u 12:30 sati.

Komentari

Nema komentara.

Reci što misliš


*


*